Maes & Lunau

Clash of Generations


Woensdag 24 april 2013

De Hermitage Amsterdam


Clash of Generations

Werknemers van 4 verschillende generaties komen samen in organisaties. Daardoor kan het gebeuren dat een directeur of manager uit de babyboom-generatie onbedoeld botst met een werknemer uit de grenzeloze generatie die 35 jaar jonger is. Bijvoorbeeld door een mail die direct wordt verzonden, terwijl de communicatie kort daarvoor nog via drie lagen verliep. Of denk aan een vergadering waarbij een chef uit de verloren generatie, dus van in de veertig, openlijk wordt bekritiseerd door een collega van de pragmatische generatie van tien jaar jonger. Uiteraard met de goede bedoeling om te streven naar transparantie en eerlijkheid. Dergelijke botsingen tussen generaties kunnen dilemma’s maar bij de juiste interpretatie ook fantastische inzichten opleveren, waardoor een organisatie groeit in kwaliteit en effectiviteit. Maes & Lunau gaat graag met u in gesprek over dit thema.

Socioloog Frits Spangenberg houdt een inleiding over generaties. Hij laat zien hoe boodschappen vanuit het management overkomen, dat deze tot misverstanden kunnen leiden en ook hoe de dynamiek van een organisatie substantieel kan verbeteren door met verschillen in stijl en perceptie rekening te houden.

Vier sprekers uit verschillende generaties zullen vervolgens vertellen over hun werk en ervaringen op gebied van het werken met mensen uit verschillende generaties. Op de voorste rij zitten drie deelnemers van de allernieuwste (grenzeloze) generatie. Gezamenlijk gaan zij met elkaar en u in discussie.

De 4 generaties:
 - Protestgeneratie (Babyboomers), geboren tussen 1940-1955
 - Verloren of Verbindende generatie (generatie X), geboren tussen 1955-1970
 - Pragmatische generatie, geboren tussen 1970-1985
 - Grenzeloze of Internetgeneratie, geboren tussen 1985-2000
 
Mentalitymodel
Verschillen tussen generaties hebben te maken met verschil in mentaliteit.
Onderstaande link brengt u naar het Mentalitymodel dat is ontwikkeld door het onderzoeksbureau van Frits Spangenberg. Bent u een postmaterialist, moderne conservatief of bijvoorbeeld een post moderne hedonist? Als u de test invult weet u het. Invullen duurt 10 minuten en is uiteraard vrijwillig.
Motivaction is gehouden aan de Wet Bescherming Persoonsgegevens en zal uw gegevens niet gebruiken of bewaren. De getotaliseerde en dus anonieme uitslagen worden op de Voorjaarsbijeenkomst gepresenteerd.
 
http://xs.motivaction.nl/onderzoek/MaesenLunau

Frits Spangenberg

Drs. F. Spangenberg

Oprichter
onderzoeksbureau
Motivaction

Lees meer

Arrow

Berte Simons

Ing. B. Simons

BU Director Mining
and Heavy Industry
Royal Haskoning

Lees meer

Arrow

Floris Deckers

Drs. F.G.H. Deckers

voormalig CEO
Van Lanschot

Lees meer

Arrow

Koen Becking

Dr. K.M. Becking

Voorzitter Tilburg
University

Lees meer

Arrow

Renzo Taal

Drs. R. A. Taal

Sr. VP & General
Manager EMEA
bij Philips

Lees meer

Arrow

Sevgi Kartal

S. Kartal

Eigenaar A1
Personeelsdiensten
Arnhem

Lees meer

Arrow

Jacqueline van den Ende

Drs. J. van den Ende

Lid RvC De Kleine
Consultant en
Associate HAL
Investments BV

Lees meer

Arrow

Dennis Wiersma

Drs. D. Wiersma

Voorzitter FNV
Jong

Lees meer

Arrow