Clash of Generations


Woensdag 24 april 2013

De Hermitage Amsterdam


Sprekers

Drs. Frits Spangenberg - Oprichter onderzoeksbureau Motivaction

Frits Spangenberg, geboren in 1948, studeerde Sociologie aan de Universiteit van Amsterdam. Tijdens zijn studie deed hij als bijbaan enquêtewerk. Daar is de basis gelegd voor zijn verdere loopbaan. In 1984 richtte hij onderzoeks-en strategiebureau Motivaction op. In 2006 droeg hij de leiding over aan een jongere generatie. Nu houdt hij zich o.a. bezig met het geven van lezingen en workshops. Zijn laatste boek heet: 'De Grenzeloze generatie en de onstuitbare opmars van de BV IK'.

Ing. Berte Simons - BU Director Mining and Heavy Industry Royal Haskoning

Berte Simons (1982) volgde de opleiding Maritiem Officier, afstudeerrichting Energie Techniek. Zij begon haar carrière als Beleidsadviseur/Projectleider bij Zeeland Seaports waar zij verantwoordelijk was voor de invoering van nieuwe internationale wetgeving. In 2006 begon zij bij Royal Haskoning als Projectleider Milieu en veiligheidsmanagement. Daarna werd Berte hoofd van de Adviesgroep Heavy Industry and Logistics.
Sinds juli 2012 combineert Berte haar functie van Unit Directeur Mining and Heavy Industry binnen de Business Line Industry, Energy & Mining, met haar functie van procesmanager van het (internationale) integratietraject binnen de Business Line. In 2012 is zij begonnen in haar huidige functie.

Drs. Floris Deckers - voormalig CEO Van Lanschot

Floris Deckers, geboren in 1950, studeerde rechten in Rotterdam en daarna bedrijfskunde aan de Interfaculteit Delft. Zijn eerste baan begon hij in 1975 als financieel-administratief manager bij de Hollandse Beton Groep. Vijf jaar later ging hij werken voor de ABN bank in Europa, Latijns-Amerika en Azië. Vanaf 2001 was hij directievoorzitter van de Nederlandse tak van ABN AMRO. Van 2004 tot 2012 was hij CEO bij Van Lanschot.

Dr. Koen Becking - Voorzitter Tilburg University

Koen Becking, geboren in 1969, is politicoloog en bestuurder. Na zijn promotie werd hij hoogleraar in Zuid-Afrika aan de School of Public Leadership van de Universiteit van Stellenbosch en directeur van ROI, het Opleidingscentrum voor de top van de Nederlandse overheid. Vanaf 2002 was hij vijf jaar directievoorzitter bij de KRO. Nu is hij voorzitter van het College van Bestuur van Tilburg University.

Drs. Renzo Taal - Sr. VP & General Manager EMEA bij Philips

Renzo Taal, geboren in 1974, studeerde Finance & Information Management in Rotterdam. Na een carrière bij Dell in Europa, Azië en Amerika stapte hij vorig jaar over naar Philips en is daar nu senior vice-president & general manager Lighting (EMEA).

Sevgi Kartal - Eigenaar A1 Personeelsdiensten Arnhem

Sevgi Kartal, geboren in 1985, studeerde Commerciële Economie. Haar eerste baan was bij ING Real Estate Finance. Na drie jaar begon zij haar eigen bedrijf bij de franchiseformule A1 Personeelsdiensten. Zij is directeur van de vestiging Arnhem.

Drs. Jacqueline van den Ende - Lid RvC De Kleine Consultant en  Associate HAL Investments BV

Jacqueline van den Ende, geboren in 1984, studeerde aan University College in Utrecht en daarna Economie in Rotterdam. In 2009 richtte zij De Kleine Consultant op: een non-profit strategie consultant waar slimme studenten onder leiding van grote consultancybedrijven opdrachten uitvoeren voor startende ondernemingen en non-profits. Zij werkt voor private equity-bedrijf HAL Investments.

Drs. Dennis Wiersma - Voorzitter FNV Jong

Dennis Wiersma, geboren in 1986, studeerde Sociologie in Groningen en deed een master bestuur en beleid aan de Universiteit Utrecht. Hij was vice-voorzitter van de Landelijke Studenten vakbond. Nu is hij lid van de Sociaal Economische Raad en voorzitter van FNV Jong.

Frederique de Jong

Frederique de Jong (1968) is presentator, bekend van BNR Nieuwsradio. Ze startte haar carrière als schrijvend journalist voor onder meer een reistijdschrift, een ondernemersmagazine en dagblad Metro. Via de Amsterdamse lokale radio kwam zij bij internetzender Finance Television en de Amsterdamse zender AT5. Daar presenteerde zij beursnieuws en interviewde zij analisten. Op TV–zender Het Gesprek sprak zij met regisseurs in het documentaire-programma Doctalk. Bij BNR presenteerde zij tien jaar lang nieuws- en achtergrondprogramma’s als Peptalk en Mediazaken. Nu leidt Frederique tal van debatten. Dat doet zij in heldere taal en met een scherp inzicht.

Frits Spangenberg

Drs. F. Spangenberg

Oprichter
onderzoeksbureau
Motivaction

Lees meer

Arrow

Berte Simons

Ing. B. Simons

BU Director Mining
and Heavy Industry
Royal Haskoning

Lees meer

Arrow

Floris Deckers

Drs. F.G.H. Deckers

voormalig CEO
Van Lanschot

Lees meer

Arrow

Koen Becking

Dr. K.M. Becking

Voorzitter Tilburg
University

Lees meer

Arrow

Renzo Taal

Drs. R. A. Taal

Sr. VP & General
Manager EMEA
bij Philips

Lees meer

Arrow

Sevgi Kartal

S. Kartal

Eigenaar A1
Personeelsdiensten
Arnhem

Lees meer

Arrow

Jacqueline van den Ende

Drs. J. van den Ende

Lid RvC De Kleine
Consultant en
Associate HAL
Investments BV

Lees meer

Arrow

Dennis Wiersma

Drs. D. Wiersma

Voorzitter FNV
Jong

Lees meer

Arrow